PRESENTKORT.FI

FÖRSÄLJNING AV PRESENTKORT KAN VARA EXTREMT ENKELT

ÖKAD MERFÖRSÄLJNING

Er presentkortshop på webben ökar Ert företags försäljning och hämtar nya kunder.

SPARAR TID OCH PENGAR

Sparar arbetstid ock kostnader av försändelse och försäljning av presentkort.

ENKEL BESTÄLLNING OCH LEVERANS

Kunden kan beställa sitt presentkort var som helst, när som helst och få kortet per epost genast eller per traditionell post.

EGENSKAPER

 • Lätt och snabbt inköp!

  Köp av presentkort sker enkelt och smidigt – från valet av presentkort är det 2-3 steg till betalning. En enkel köpprocess ökar bevisligen försäljningen! Betalningen sker enligt det betalningssätt som finns tillgängligt i ert utbud (Checkout, Nets, Paytrail, Lindorff). Om ert företag inte ännu har ett online-betalningssätt, hjälper vi er gärna med valet av det.

 • Skräddarsydd presentshop på Er hemsida!

  Presentkortsshopen skräddarsys för ert företag. Vi använder era egna logon samt bakgrundsbilder/färger från era websidor. Kontaktuppgifterna hittas på sidans nedre kant. På det sättet upplever kunden att han eller hon stannar på samma sida hela tiden och förtroendet för att handla ökar. Presentshopens webadress är i formen ”presentkort.ertföretag.se”, vilket medför att den hittas lättare bla i Google-sökningar.

 • Enkel inlösning av presentkort

  Presenkortens inlösning eller kompensering sker enkelt och smidigt genom en nätbaserad applikation. Lättnad i vardagen erbjuds också via en Android-mobilapplikation eller kassaintegrationsmöjligheter. Kassaintegration är möjlig att implementera med Kassamagneettis och Micros/Oracle-produkter. (Mobilapplikationen och kassaintegreringen är avgiftsbelagda tilläggstjänster.) Den nätbaserade applikationen sköter också uppföljningen av presentkorten – inga fler Excel- och papperslistor!

 • PDF-presentkortsbotten

  Om kunden valt det elektroniska PDF-leveranssättet, får han eller hon sitt presentkort i PDF-format till sin valda e-postadress. Presentkort i PDF-format är ett snabbt och enkelt sätt att handla presentkort – över 70% av inköpen görs i denna form. Det elektroniska PDF-presentkortet underlättar både köparens och försäljarens vardag! PDF-presentkortsbottnet kan väljas bland färdiga modeller. Till förfogande står för tillfället 3 olika, välbeprövade, färdiga alternativ. Varumärket, färger och en eventuell bakgrundsbild kan utbytas om ni så vill. Alternativt skräddarsyr vi ert presentkortsbotten från början enligt era önskemål.

 • Insamling av e-post adresser

  Kunden tillfrågas under köptransaktionen, om han eller hon vill ta emot information eller post från ifrågavarande försäljare (dvs marknadsföringstillstånd). De som gett sitt godkännande, kan sökas via rapporteringsverktyget och därefter är det möjligt att tex närma sig dem genom direkt marknadsföring. Detta kan exempelvis ske i form av månadsbrev, specialerbjudanden, kampanjer eller påminnelse om presentkort som blir föråldrade.

 • Uppföljning samt bokförings- och försäljningsrapportering under kontroll

  En viktig del av presentkortsförsäljningen är uppföljningen av presentkorten samt bokföringsrapporteringen. Tre saker skiljer presentkortet från sk ”normala” nätbutiksprodukter: själva produkten levereras inte vid inköpet, utan kunden handlar pengar, som företaget blir skyldig i sin balansräkning. Försäljning sker först när kunden använder presentkortet i affären oh skulden övergår till inkomst. Ett oinlöst presentkort kan överföras till 0% moms resultat först när det blivit föråldrat. Denna process är en ytterst viktig och central del av presentkortsförsäljningen. Vår presentkortshop sköter om, att ovannämnda processer hålls under kontroll – därför har bla inlösningsfunktionen gjorts så enkel som möjligt. Uppföljningen av presentkorten sker enkelt via rapporteringsverktyget. Du ser snabbt och enkelt hur mycket presentkort som har köpts samt hur många ännu är oinlösta. Från rapporteringsfunktionen är det möjligt att med några klickanden kontrollera bla öppet saldo, föråldrade kort samt printa ut behövliga bilagor för bokföringen. Försäljningen och uppföljningen av presentkort kan vara väldigt lätt!

 • Försäljning av presentkort på plats

  Allting går inte att sälja över nätet! Inte heller alla presentkort – kunderna promenerar in i affären eller ringer er försäljningsavdelning per telefon. Vår presentshop underlättar märkbart även era interna processer och befriar er från onödiga Excel-tabeller eftersom diskförsäljningen – och/eller telefonbeställningarna kan skötas i samma webshop! Personalen, som arbetar vid disken, kan använda er presentkortsshop på samma sätt som en ”vanlig” kund. Skillnaden är att personalen, eftersom de är ”inloggade” i shopen med eget användarid, också kan ta emot betalningar direkt vid disken eller skicka en betalningslink till mottagaren för att så möjliggöra en online-betalning. Personalen kan även ”bortse” /”hoppa över” betalningen i helhet, om det exempelvis är frågan om representationskort eller gottgörelse för reklamation i form av presentkort. Presentkorten kan också printas ut på platsen eller skickas skilt till kunden. Enkelt och behändigt!

 • Skräddarsytt presentkort

  Ibland uppstår ett behov av att skräddarsy ett helt ”eget” eller personligt presentkort. Personalen kan då skapa ett presentkort utgående från kundens egna önskemål – ”Varma Gratulationer på Födelsedagen kära x! ” Presentkortets namn, text, värde och pris kan fritt definieras.

 • ”Tack” – meddelande per epost

  När kunden har använt sitt presentkort, får presentkortets beställare ett Tack-meddelande i sin e-post. På det sättet vet han eller hon att det köpta presentkortet har blivit inlöst. Detta elektroniska Tack-meddelande är en ypperlig marknadsföringsplats och fungerar också som en uppväckning!

 • Produktspecifika leveransavgifter

  I cirka 30% av beställningarna väljer kunden att få sitt presentkort skickat per traditionell post. Det är tidskrävande och dyrt att skriva och skicka korten för hand – därför är det möjligt att fastslå en skälig leveransavgift för detta alternativ (tex 5 €).

 • Språkalternativ: finska, svenska & engelska

  Som tilläggstjänst är det möjligt att få presentshopen på olika språk (i första hand på svenska och/eller engelska). Vid behov översätter vi den även till andra språk. Observera dock att även produkttexterna behöver översättas, och det medför mer arbete.

FÖRDELAR

 • 15% av presentkorten inlöses aldrig.

  Å ena sidan är det bra att presentkort förblir outnyttjade, de kan skrivas som resultat när de blivit föråldrade. Ännu bättre är det dock att presentkorten används då det nästan alltid uppstår försäljning utöver presentkortets värde och användaren kan bli en ny stamkund. Tänk om ni visste e-post adresser till alla vars presentkort föråldras nästa månad och kunde närma er dem med ett vänligt påminnelse/marknadsförings mail.

 • I snitt uppstår 30% "överförsäljning" utöver presentkortets värde

  När presentkorten inlöses uppstår det nästan alttid extra försäljning. I snitt uppstår det ungefär 30 % merförsäljning än presentkortets egentliga värde.

 • Den som får ett presentkort är nästan alltid en ny kund

  En positiv upplevelse delar man gärna med sig av i form av en present, och den som får denna present har troligen inte ännu bekantat sig med er service. En stor del av de som får ett presentkort är nya kunder.

 • 70% av presentkorten i PDF form – sparar tid och besvär!

  Över 70% av sålda presentkort leverars i PDF format, detta underlättar både köparens och försäljarens vardag. Inga kuvert, skrivande för hand eller springande till postlådor.

 • Ravintolan näkyvyyden kasvatus verkossa

  Mitä muuta ravintola voi tarjota verkossa menujen lisäksi? Lahjakortteja. Saat näkyvyyttä sekä lahjakorttien ostajien että käyttäjien ansiosta.

 • Kortin voi tilata ajasta ja paikasta riippumatta

  Kaukaisen sukulaisen tai ystävän muistaminen onnistuu näin helposti...

 • Eroon Exceleistä

  Lahjakortti.eu huolehtii niin korttien tarkistamisesta, lunastuksesta ja voimassaoloaikojen seuraamisesta kuin kirjanpidon raportoinnistakin.

 • Asiakasrekisterin kasvatus

  Iso osa lahjakortin tilaajista ja saajista saadaan yrityksesi asiakasrekisteriin

TILLÄGGSTJÄNSTER

 • Betalningslänk

  Det är möjligt att som en tilläggstjänst skicka en sk ”Betalningslänk”, som ersätter traditionella elektroniska fakturor som sänds till företag. Som företagare och försäljare gör du färdigt presentkorten, skickar betalningslänken till kundens epost och när betalning skett via länken, skickar systemet de färdiga presentkorten automatiskt! Betalningen av beställningen sker genom att använda samma betalningsförbindelse som i vanliga online-försäljningstillfällen.

 • Kvoter

  Som en tilläggstjänst är det möjligt att fastställa en viss kvot, det vill säga en maksimal mängd produkter/presentkort som kan säljas. Sälj böcker, biljetter eller locka nya kunder till Din presentshop med specialerbjudanden!

 • Annat värde än priset

  Presentkortets värde kan vara ett annat än dess verkliga pris. Denna egenskap kan effektivt utnyttjas tex i samband med rea-kampanjer. ” Ett enastående tillfälle – Köp nu ett presentkort med 50 euros värde till ett pris av 40 euro!” Kom ihåg, att oftast används presentkorten till ett 30% mervärde än dess ursprungliga värde, vilket innebär att rabatten ”snabbt” betalar sig!

 • Presentkortens försäljnings- och giltighetstid

  Presentkortens försäljningstid kan fastställas med en dags noggrannhet, tex 1.1.2017-30.4.2017. På samma sätt kan giltighetstiden bestämmas till att omfatta bara en dag, om man så vill!

 • Skräddarsytt presentkortsbotten

  Som tilläggstjänst är det möjligt att skräddarsy ett sådant presentkortsbotten som just ni vill ha!

 • Flerspråkighet

  Som tilläggstjänst är det möjligt att få presentshopen på olika språk (främst svenska och/eller engelska). Vid behov översätter vi den även till andra språk. Observera dock att även produkttexterna behöver översättas, och det medför mer arbete.

 • Skolning av produktadministration

  I den månatliga serviceavgiften ingår 2 valfria produktändringar (text, pris, bild). Om Du är intresserad av att själv vara en aktiv presentkortsförsäljare, erbjuder vi möjligheten att själv administrera dina produkter. Vi skolar Dig över nätet att själv ta kontroll över ditt eget produktsortimentet och webshopens administration.

 • Adwords och Facebook - kampanjer

  Hur hittar de potentiella kunderna Dina hemsidor eller Din presentkortshop? Dåligt, om man inte berättar det för någon….Det är ytterst viktigt att informera om det nya sättet att köpa presentkort både via Era hemsidor och över disken. Via nätet är det möjligt att skapa positiv synlighet kring Er och Er presentkortshop! Genom våra ”entry level” online marknadsföringskampanjer lyckas Ni få en flygande start på försäljningen!

 • Kassaintegration

  Kassaintergrationerna är uppbyggda så att de är kompatibla med Kassamagneettis och Micros/Oracles produkter. Våra serviceavgifter inkluderar inte eventuella leverans-, installations- eller uppehållskostnader från kassaleverantörernas sida.

 • ”Låsning” av föråldrade presentkort

  Föråldrade presentkort kan ”låsas” för bokföringen, vilket innebär att deras giltighetstid inte längre kan förlängas. Det medför att den årliga bokföringen hålls under kontroll.

INTRESSERAD? LÄMNA DINA KONTAKTUPPGIFTER, SÅ TAR VI KONTAKT!

DU KAN ÄVEN RINGA!
010 820 5215

powered by Verkkotaito